Gastouder Alien

Kleinschalige kinderopvang

Aanbod

 

 


Opvangdagen en uren

De opvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar is op maandag, dinsdag en donderdag tussen 7:00 en 18:00. De opvangdagen en tijden voor uw kind worden op contract gezet. 

Op deze dagen en tussen deze tijden kunt u uw kind brengen en ophalen. Bent u eerder met brengen of later met ophalen wordt deze extra tijd op een kwartier afgerond. In overleg kunt u extra opvang afnemen.


Tarieven

Het uurtarief voor 2022 blijft €6,85 per kind. Mijn tarief bestaat uit een basistarief plus extra kosten. Het tarief is inclusief de posten die u hieronder vindt. Dit hoeft u dus niet van huis mee te nemen en hiervoor krijgt u geen aparte rekening. 

Het tarief is exclusief de kosten van het gastouderbureau. 

Inclusief

Exclusief

Luiers

Broodmaaltijd

Fruit

Drinken

Tussendoortjes

Zonnebrandcrème

Toetenvegers

Billendoekjes en billencrème

Knutselmateriaal ed

Kosten gastouderbureau

Babyvoeding

Dieetvoeding

Speciale producten ivm bv allergie


Omdat ik geregistreerd gastouder ben komt u mogelijk in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag vraagt u aan bij de belastingdienst. 


Gastouderbureau

Wat de taken zijn van het gastouderbureau en wat een gastouderbureau voor u kan betekenen kunt u vinden op de website van het gastouderbureau.

Ik werk samen met de volgende gastouderbureaus:

- Gastouderbureau Dolfijntjes www.dolfijntjes.com 

- Gastouderbureau De Duiventil www.gobdeduiventil.nl


Het aantal kinderen dat ik als gastouder mag opvangen

-maximaal 2 kinderen tot 1 jaar

-maximaal 4 kinderen tot 2 jaar

-maximaal 5 kinderen tot 4 jaar

-maximaal 6 kinderen tot 13 jaar

Dit is inclusief eigen (klein-) kinderen van deze leeftijd 

  

Vakantie en ziekte

Bij vakantie en ziekte/absentie van de gastouder hoeft u de gastouder niet door te betalen. Dit geldt ook voor de officiële feestdagen. U dient zelf te zorgen voor vervangende opvang. Mogelijk kan het gastouderbureau hier iets voor u betekenen. Vakantie van de gastouder wordt minimaal 4 weken van te voren schriftelijk doorgegeven aan de ouders. 


Bij ziekte van het kind worden de overeengekomen uren wel in rekening gebracht. Mocht een kind langer dan 4 weken aaneengesloten ziek zijn worden er geen opvangkosten meer berekend en wordt er overlegd wat er gaat gebeuren.

Voor vakantie van de vraagouder, mits minimaal 4 weken van te voren schriftelijk doorgegeven, wordt geen betaling door de gastouder in rekening gebracht. Dit geldt voor 

één keer per jaar maximaal 4 aaneengesloten weken. Erkend leerbedrijf

Omdat ik een erkend leerbedrijf ben kan het zijn dat er op sommige dagen een stagiaire is. De stagiaires hebben altijd een 'Verklaring Omtrend Gedrag' en zijn gekoppeld aan de gastouderbureaus.


Privacy wet

Ook "gastouder Alien" moet zich houden aan de privacywet. Gegevens van de kinderen en ouders worden bewaard achter slot of op een computer of telefoon met een wachtwoord. Gegevens worden twee maanden na het beeindigen van de opvang vernietigd.

De gegevens die dagelijks nodig zijn voor de administratie over aanwezigheid ed. zitten in een map die in de opvangruimte ligt. Deze map is ook in te zien door een stagiaire als deze er is. Kinderen worden niet herkenbaar op de facebookpagina geplaatst (Gastouder Alien Ede). 

 

 

 

..