Gastouder Alien

Kleinschalige kinderopvang

Corona-maatregelen

Wat een vreemde periode hebben we achter de rug met twee keer een lockdown. Gelukkig zijn er al veel versoepelingen, ook in de kinderopvang. Het protocol kinderopvang blijft op de opvanglocatie van kracht. Ook als gastouder houd ik mij aan de regels van de Rijksoverheid en het protocol kinderopvang. Dat betekent dat u als ouder nog steeds niet naar binnen mag (wel tot het hekje) buiten in de tuin mag u wel komen.  De regels zijn soms niet helemaal duidelijk, wanneer kan een kind wel of niet naar de opvang? Op de site van de Rijksoverheid  vindt u de meest actuele informatie en de beslisboom.

Overleg bij twijfel altijd met de gastouder voordat u uw kind brengt.Mogelijkheden voor opvang 

Op dit moment is er zeer beperkt ruimte om kinderen te plaatsen. Bent u op zoek naar opvang of wilt u meer informatie dan kunt u contact met mij opnemen.  


Vrije dagen en vakantie 

Bij vakantie en absentie/ziekte van de gastouder hoeft u de gastouder niet door te betalen. Dit geldt ook voor de officiële feestdagen. Heeft u in deze periode wel opvang nodig dan kan het gastouderbureau mogelijk iets voor u betekenen. De gastouder geeft vakantie minimaal 4 weken van te voren door aan de ouders.


Hieronder vindt u de planning met de dagen waarop ik 2022 geen opvang biedt;

2022

Kerstvakantie 2021-2022

Pasen

Bevrijdingsdag

Hemelvaartsdag

Pinksteren

Zomervakantie

Herfstvakantie

Kerstvakantie2022-2023


Week 52 en 53 (27 dec 2021 t/m 7 jan 2022

Maandag 18 april

Donderdag 5 mei

Donderdag 26 mei

Maandag 6 juni

Deze geef ik persoonlijk door

Week 43 (24 t/m 28 oktober)

Week 52 en 1 (26 december t/m 6 januari)


Voor vakantie van de vraagouder, mits minimaal 4 weken van te voren schriftelijk doorgegeven, wordt door de gastouder geen betaling in rekening gebracht. Dit geldt voor één keer per jaar maximaal 4 aaneengesloten weken.Scholing:
In oktober ga ik naar de training;
HET GEVAAR VAN STOORNISDENKEN door Ron Baars (KIKI training en coaching)
Wat is gewoon en wat is bijzonder? Verder kijken dan het opgeplakte label.

 


De nieuwsbrief van 2021