Gastouder Alien

Kleinschalige kinderopvang

Over mij

Mijn naam is Alien Ligtenbelt -van Silfhout, ik ben getrouwd met Dirk Jan. Wij hebben vijf volwassen kinderen en vijf kleinkinderen. We wonen in een sfeervolle jaren dertig woning aan de Emmalaan in Ede op loopafstand van het station Ede/Wageningen. 


Beneden is een kinderspeelplek met allerhande speelgoed. Er staat een hoge box waaronder ook gespeeld kan worden en er is een gezellige leeshoek. In onze ruime tuin met gras kan lekker gespeeld worden met het buitenspeelgoed op het klimtoestel met glijbaan of in de zandbak. We kunnen gaan wandelen of er op uit met de bakfiets. Boven hebben we een kinderkamer waar kinderen rustig kunnen slapen.


Ik heb een pedagogische opleiding gevolgd en heb jaren ervaring in de opvang van kinderen. Ik heb gewerkt als nanny bij gezinnen thuis en in de reguliere kinderopvang als leidster en als leidinggevende. Om niet alleen andermans kinderen maar ook onze kleinkinderen te kunnen opvangen heb ik besloten gastouder te worden. 


Ik werk met twee gastouderbureaus en ben geregistreerd in het Landelijk register voor Kinderopvang (LRK). Verder heb ik mijn EHBO diploma en ben ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Om bij te blijven betreffende kinderopvang volg ik regelmatig cursussen/trainingen en vakliteratuur.